Nuoren masennus

Joka viides nuori kärsii masennusoireista jossain vaiheessa nuoruusikäänsä. Masennusta voi olla vaikea tunnistaa ulkoapäin, mikä aiheuttaa huolta nuorten vanhemmille.

Nuoren masennuksen vaikutukset koulussa ja kotona

Viva-projektin ja vanheimpainliiton yhteistyössä järjestämän webinaarin tavoitteena on lisätä vanhempien tietoisuutta normaaliin murrosikään liittyvistä vaiheista ja auttaa kiinnittämään huomioita tilanteisiin, jotka voivat viitata nuoren masennukseen.

Webinaarissa kerrotaan nuoruusiän normaalista psyykkisestä kehityksestä, siitä kuinka masennusta voi tunnistaa, mitä tehdä jos nuorella on masennus ja kuinka kodin ja koulun yhteistyö voi tukea nuoren mielen hyvinvointia.

Katso webinaarin tallenne alla olevalta videolta.

Nuoren masennuksen vaikutukset koulussa ja kotona -webinaaritallenne

Kansainvälinen Varhaisilla interventioilla vaikuttavuutta (Viva) -projekti on osa Tulevaisuuden sote-keskus -hanketta. Projekti edistää interpersoonallisen ohjausmenetelmän (IPC) käyttöä oppilas- ja opiskeluhuollossa. Projektin tarkoituksena on juurruttaa näyttöön perustuvia interventioita perustaston toimijoiden käyttöön nuoren varhaisen tuen saamisen edistämiseksi.

Tutustu myös

Tiedä lisää

Viva-projekti. Tays.

Päivitetty: 22.6.2022

Jaa: