Lihasvoimin kouluun! -opetusmateriaali

Koulumatkaliikkuminen – lukioissa ja amiksissa opiskelumatkaliikkuminen – on erinomainen keino lisätä terveyttä edistävää liikuntaa opiskelupäiviin. Lisäksi liikkuminen lihasvoimin on ympäristöteko.

Liito ry on julkaissut opetusmateriaalin opiskelumatkaliikunnan edistämiseksi yläkouluissa ja toisella asteella. Oppituntimateriaalin avulla tarjotaan opettajille valmiuksia käsitellä opiskelijoiden kanssa opiskelumatkaliikunnan hyötyjä sekä kannustaa aktiivisiin opiskelumatkoihin.

Lihasvoimin kouluun! -materiaalin tavoitteena on koota eri tahojen valmista materiaalia ja tuottaa niiden pohjalta valmiita tuntisuunnitelmia opiskelumatkaliikunnan edistämiseksi. Pääasiassa materiaali on kohdennettu yläkoulun ja toisen asteen terveystiedon tunneille. Tuntisuunnitelmien lisäksi materiaalissa esitellään muutamia esimerkkejä siitä, miten omassa oppilaitoksessa voi toteuttaa opiskelumatkaliikkumiseen innostavan kampanjan esimerkiksi toteuttamalla luokkien välisen opiskelumatkaliikkujakisan.

Liito ry ylläpitää Lihasvoimin kouluun! -materiaalia sivustollaan, josta pääsee lataamaan opetusmateriaalin ja lukemaan aiheesta lisää.

Päivitetty: 21.10.2024

Jaa: