Verkkoluennot ja tallenteet

Sisältö

Webinaarit

Liikkeen vaikutus hyvinvointiin ja oppimiseen

Tutkimusnäyttö osoittaa, että jo muutaman minuutin kevyellä liikuskelulla on useita terveyshyötyjä. Lisäksi se parantaa vireystilaa ja oppimista. Webinaari tarjoaa tutkittua tietoa nuorten liikkumisesta ja sen vaikutuksesta hyvinvointiin. Asiantuntija: Tanja Kulmala, hankepäällikkö (Smart Moves -hanke, UKK-instituutti).

Webinaari on osa Lisää liikettä opiskeluun -webinaarisarjaa. Webinaari esitettiin 2.2.2021. Kesto 38 minuuttia.

Liikettä lisäävät menetelmät

Liikettä opiskeluun voidaan lisätä esimerkiksi toiminnallisten opetusmenetelmien ja liikunnallisten taukojen avulla. Webinaarissa käymme läpi konkreettisia helposti toteutettavia keinoja liikkeen lisäämiseksi. Menetelmissä huomioidaan lähi- ja etäopetus. Asiantuntija: Saara Koskinen, opettaja (Gradia, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä).

Webinaari on osa Lisää liikettä opiskeluun -webinaarisarjaa. Webinaari esitettiin 9.2.2021. Kesto 30 minuuttia.

Ryhmäyttävät aktiviteetit 

Osallistava ja aktiivinen toimintakulttuuri lähtee pienistä teoista! Yhteenkuuluvuuden tunne lisää opiskelumotivaatiota ja koulussa viihtymistä. Webinaari tarjoaa ideoita ryhmäyttävän toiminnan järjestämiseen koulun arjessa. Webinaarissa kokeilemme aktiviteetteja yhdessä. Menetelmissä huomioidaan lähi- ja etäopetus.  Asiantuntija: Fiia Vauhkonen, hankesuunnittelija (Smart Moves -hanke, UKK-instituutti) 

Webinaari on osa Lisää liikettä opiskeluun -webinaarisarjaa. Webinaari esitettiin 16.2.2021.

Lue lisää ryhmäyttävät aktiviteetit -sivulta.


Seminaarit

Motivoivan vuorovaikutuksen merkitys aktivointitalkoissa

Liikkuva opiskelu -alueseminaari 04/2018: Motivoivan vuorovaikutuksen merkitys aktivointitalkoissa. Miten lisätä opiskelijoiden liikkumista, omaehtoista liikuntamotivaatioita ja vähentää istumista opiskelupäivien aikana? Let’s Move it -hankkeen projektikoordinaattori Elisa Kaaja Helsingin yliopistosta kertoo motivoinnista ja vuorovaikutustekniikoista. Kesto noin 26 min.

Aivot, liike ja oppiminen

Liikkuva opiskelu -alueseminaari 04/2018: Aivot, liike ja oppiminen.
Miten liikunta vaikuttaa aivoihin ja oppimiseen? Luennoitsijana on kasvatustieteen professori ja aivotutkija Minna Huotilainen Helsingin yliopistosta. Kesto noin 32 min.

Kehon käytön mahdollisuudet ja hyödyt opetuksessa

Liikkuva opiskelu -alueseminaari 04/2018: Kehon käytön mahdollisuudet ja hyödyt opetuksessa. Mitä on oppiminen? Miksi opetusta kannattaa liikunnallistaa? Projektitutkija ja opettaja Hannu Moilanen Jyväskylän yliopistosta avaa asiaa konkreettisin esimerkein. Kesto noin 29 min.

Käytännön vinkkejä amismaailmasta

Liikkuva opiskelu -alueseminaari 04/2018: Käytännön vinkkejä amismaailmasta. Poimi liikettä lisäävät vinkit opetukseesi! Saija Sippola, Saku ry. Kesto noin 19 min.


Verkkoluennot

Liikkumisesta hyvinvointia

Video käsittelee liikkeen ja unen vaikutuksia hyvinvointiin ja oppimiseen sekä esittelee Smart Moves -hankkeen toimintaa ja materiaaleja. Video on julkaistu Haaga-Helian Hyvää olo yhdessä -tapahtumassa maaliskuussa 2021. Kesto noin 7 min.

Videon asiantuntijat

  • Tanja Kulmala, hankepäällikkö, UKK-instituutti
  • Fiia Vauhkonen, hankesuunnittelija, UKK-instituutti
  • Tommi Vasankari, johtaja, lääketieteen tohtori, UKK-instituutti
  • Minna Huotilainen, aivotutkija, Helsingin yliopisto
  • Anu Kangasniemi, PsT, terveyspsykologian erikoispsykologi, LIKES

Liikunnan vaikutukset aivoihin ja oppimiseen

Verkkoluento liikunnan vaikutuksista aivoihin ja oppimiseen. Smart Moves -hankkeen 20 minuutin mittainen luento on suunnattu toisen asteen opiskelijoille. Luennoitsijana aivotutkija Minna Huotilainen. Kesto noin 20 min.

Verkkoluento liikunnan vaikutuksista aivoihin ja oppimiseen. Smart Moves -hankkeen 20 minuutin mittainen luento on suunnattu opettajille ja muille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville. Luennoitsijana aivotutkija Minna Huotilainen. Kesto noin 23 min.

Fyysisen työkuormituksen torjuminen ja työn vaarojen havainnointi

Verkkoluento fyysisen työkuormituksen torjumisesta ja työn vaarojen havainnoinnista. Smart Moves ja Combo-hankkeiden 15 minuutin mittainen luento on suunnattu toisen asteen opiskelijoille ja opettajille. Luennoitsijana tutkija Mikko Nykänen Työterveyslaitokselta. Kesto noin 14 min.


Tutustu myös

Päivitetty: 15.12.2021

Jaa: