Yhdessä ideointi

Sisältö

Ideoidaan yhdessä! Yhdessä ideointi tuottaa nopeasti tuloksia kun useamman ihmisen ajatukset laitetaan yhteen. Tälle sivulle olemme koonneet erilaisia menetelmiä yhdessä ideoimiseen.


Pecha kucha

Mikä? Seisten pidettävä esitelmä itse otetuista kuvista aiheeseen liittyen.

Miten? Pecha Kuchassa käytetään esimerkiksi 20 kuvaa, joiden jokaisen esittämiseen on aikaa 20 sekuntia.


Ideapallottelut

Mikä? Ideapallottelun ideana on aktivoida mieli ja keho helposti toteutettavan yhteistoiminnan avulla.

Miten? Opettaja tai opiskelijat valitsevat ideoinnin aiheen. Seistään ringissä tai luokkatilassa hajautetusti. Vastausvuorot jaetaan heittämällä esimerkiksi pallo tai hernepussi opiskelijalta toiselle.


Ajatusprintti

Mikä? Ajatusprintti on kävely, jonka aikana jaetaan ajatuksia ja ideoita, opitaan uutta ja keskustellaan siitä, mitä on jo opittu.

Miten? Ajatussprintin voi toteuttaa esimerkiksi luokkatilan ulkopuolella koulun muissa sisätiloissa tai ulkona. Ajatussprintti voi olla joko opettajan ohjaama keskustelu, jos koko ryhmä on ajatussprintti-kävelyllä yhdessä tai sen voi toteuttaa pareittain tai pienryhmissä. Opettajan ohjaamalla ajatussprintillä voidaan keskustella esimerkiksi uudesta opiskeltavasta aiheesta tai siitä, mitä edellisellä kurssin tunnilla käytiin läpi. Pareittain tai pienryhmissä käytäville ajatussprinteille opettaja antaa aiheen keskustelulle etukäteen. Tehtävä voi olla esimerkiksi selvittää, miten ihmisen keuhkot toimii tai tentata parilta ruotsin kurssin sanoja.


Tutustu myös

Päivitetty: 15.3.2021

Jaa: